Velkommen til LeneByberg.no

Sykling, utrolige landskap, tøffe bakker, hvem kommer først til toppen, sykle med proffene eller enda bedre, sykle sammen med venner. Sykling er en helt unik sport. Man kan sette seg på sykkelen og reise milevis hjemmefra på noen timer. Det hele begynner kanskje med en skraphaug du fant i kjelleren, men så merker du at formen kommer og at pedalene begynner å gi etter. Du tråkker opp bakker og farer ned i full fart. Livet er herlig.

Men sykling er en utøvelse av alt fra ingeniørkunst til vanvittig heltemot. Sekundstrid, stygge velt, samarbeid og lagånd. Det er også for mange det å komme tilbake etter en ulykke, få opp øynene for en ny sport, en familieaktivitet. Et helt nytt liv.

Sykling er mange forskjellige idretter, enten man vil sykle rolige turer med bysykkelen, eller fare nedover bakkene med en modifisert BMX eller kjøre rundbaneritt med en track-sykkel. Alt er litt forskjellig, selv om de alle har to hjul og et styre.

Hvorfor lese denne bloggen

Lene Byberg er en profesjonell sykkelrytter som har hatt en stor karriere, spesialist på terrengsykkel. Hun har gjennom mange år konkurrert utenlands og i norske ritt. De fleste i miljøet vil kjenne navnet og hennes meritter. Sykling har vært hennes liv i mange år, og det er lett å se. Det er fint å lære av proffene, og på denne nettsiden vil man finne det man trenger å vite for å begynne med sykling.

Ulike sykkelmerker

Det fins mange sykkelmerker og her skal vi se nærmere på mange av dem.

MTB og landeveissykling

I denne delen av bloggen vil vi se nærmere på de to mest populære sykkelformene MTB og landeveissykling.

Andre sykkelformer

Det fins ikke bare MTB og landeveissykling. Utfor, bane, keirin, tempo, triatlon og mange flere.

Sykkelreiser og konkurranser

Norge er full av potensielle sykkel-opplevelser. Men det er også utlandet. Les mer her og finn ut om ritt nær deg.