Om denne bloggen

Bloggen forsøker å være en slags inspirasjonskilde for dem som er nysgjerrige på sykling. Har du noen gang sett en sur syklist? Ser det ikke artig ut å sykle i gruppe eller opp lange fjell og komme seg over til den andre siden? Hvordan klarer de å sykle så fort og hvilken sykkel skal jeg velge?

Spørsmålene er mange når man ikke er ekspert, men hjelpen er ikke langt unna. Det er smart å ta råd fra dem som har vært med i gamet en stund, slik som Lene Byberg. Hun har vunnet ritt som NM landevei og NM Mountainbike. Hun har sølv fra VM i rundebaneløp med terrengsykkel og en 13 plass fra OL.

Blogg for sykkelentusiaster

Bloggen skal først og fremst utveksle erfaringer fra sykkelsetet, men også ta for seg mange ting som:

  • Merker; DBS, Bianchi, Scott osv.
  • Ritt; Birken, Tour of Norway, Artic Race osv.
  • Reisemål; i Norge, i utlandet
  • Komponenter; Shimano, Campagnolo, SRAM osv.
  • Konkurranser for tur -og mosjons-ryttere

Bilder og reisemål

Bilder er alltid viktig i en blogg, og derfor vil det komme masse bilder fra reisemålene. Det er litt fint å se hvor bra man kan ha det på tur. Det fins mange turoperatører som elsker å ta i mot sykkelturister fra hele Norge. Her kan man låne sykler og utstyr, eller ta med selv.

Det fins også så utrolig mange flotte sykkelturer i Norge. Se for deg å sykle Rallarvegen sammen med familien, eller å sykle med venner under midnattssola? Det er nesten ikke grenser for hvilke opplevelser man kan få.

Tips til å komme i gang

Mange vil nok synes det er litt for skummelt å begynne. Hvordan skal jeg klare å sykle Birken, jeg som aldri har syklet lenger enn til butikken. Eller hva er forskjellen på skivebremser eller hydrauliske bremser? Hvordan kle seg når sesongen starter opp tidlig på våren, og hvilke briller er best? Er mote også viktig i sykling? Hvorfor barberer mannfolka seg når de skal sykle?

Det er både enklere og vanskeligere enn man tror. Sykling er helt unikt som medium for å bli i bedre form, og alle kan gjøre det. Liten, stor, ung, gammel, det er ingen grenser. Det er bare å bli med. Vi mener også at sykling gjør noe med en mentalt. Man ser at det nytter, man opplever plutselig å mestre ting. Man blir glad og man blir mer positiv. Man vet at man kan klare mange andre ting i livet. Dette vil bloggen få frem til leserne sine.